top of page

Cursussen

De Leerpoli biedt cursussen in company aan voor de professionalisering van opleiders, werkbegeleiders en praktijkopleiders in de zorg.  Doordat Miriam zelf in de zorg werkt, weet wat er bij het werk van zorgprofessionals komt kijken én kennis heeft van de RGS en CZO opleidingen, kan zij goed aansluiten bij de uitdagingen in het werkveld. 

IMG-2813.jpg

Klinische les 2.0

Wil jij eens wat anders met jouw klinische les? Ga mee op avontuur en maak van jouw klinische les een leerbeleving! Je ervaart tijdens deze cursus zelf verschillende games en gaat met jouw eigen klinische les aan de slag. 

Inhoud: 

Module 1 ( 1 dag)

 • De didactiek achter gamification

 • Het selecteren van de juiste inhoud 

 • Stil staan bij het gedrag dat je wil oproepen

 • Formuleren van leerdoelen

Module 2 (1 dag) 

 • Voorbeelden van klinische lessen

 • Ontwerpen van jouw klinische les 

Module 3: (1 dag)​

 • Klinische les testen en finetunen

 • Transfer naar de praktijk

Doelgroep:

Zorprofessionals die kennis- en vaardigheidslessen of klinische lessen geven.

Data: In afstemming (in company cursus)

Coaching on the job.jpg

Coaching on the job

Hoe leid je mensen goed op als tijd en capaciteit voortdurend onder druk staan? In deze cursus van een dag staan we stil bij wat er komt kijken bij effectief coachen op de werkvloer. Hierbij maken we gebruik van eviced based practices. Leer hoe je verdieping aanbrengt bij het coachen van collega's in opleiding en hoe je het voor jezelf als opleider ook leuk maakt en houdt.

Inhoud:

 • Wie ben jij als coach? 

 • Coachstijlen en technieken

 • Werken met leerdoelen die inspireren

 • Werkvormen bij begeleiding

Doelgroep:

Opleiders, supervisoren, werkbegeleiders en praktijkbegeleiders. 

Tijdsbesteding:

De training duurt 1 dag. Voorafgaand aan de training vragen we je voor te bereiden. Gemiddeld genomen is de duur van deze voorbereiding 1 uur.

  

Data: In afstemming (in company cursus) 

Overlegmomenten.jpg

Leren in overleg

De overdracht, patiëntbesprekingen en MDO’s; het is een uitdaging om in deze momenten het leerrendement te verhogen. Met een paar hele kleine aanpassingen die niet veel tijd en moeite hoeven te kosten, kun je hier nuttige onderwijsmomenten van maken. In deze workshop leer je hoe je dit kunt doen. 

Doelgroep: Opleiders, supervisoren, werkbegeleiders en praktijkbegeleiders

Data: In afstemming (in company cursus)

shutterstock_1341059675.jpg

Opleidingskunde

In deze post-HBO opleiding leer je hoe je de opleidingsvraag, de gewenste resultaten en de doelgroep analyseert. Je ontdekt hoe je leerinterventies ontwerpt, ontwikkelt en evalueert. Aan het einde van dit leertraject kun je de meest recente theorieën en trends toepassen. Dit leertraject doet Miriam in samenwerking met ICM. 

 

Doelgroep: Opleidingsadviseurs.

 

Data: In afstemming (incompany traject) 

Maatwerk

Op aanvraag zijn maatwerktrajecten ook mogelijk. Regelmatig wordt de Leerpoli gevraagd voor Teach the teacher modules, docentprofessionalisering en praktijkopleidersdagen. Neem contact op voor meer informatie.

bottom of page