top of page

Over de Leerpoli

Miriam foto.jpg

Mijn naam is Miriam Boer. Als afgestudeerd bedrijfskundige startte ik mijn loopbaan in verschillende leidinggevende functies in de financiële wereld. Daar kwam ik erachter dat het in beweging zetten van mensen zo in mijn DNA zit dat ik de leergang Onderwijskunde ben gaan volgen om mij hier verder in te specialiseren. Ik maakte de overstap naar de wereld van leren als trainer, consultant en projectmanager.  Mijn opdrachten richtten zich met name op vraagstukken rondom professionele ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Naast deze rollen deed ik veel onderzoek op het gebied van leren, ontwikkelen en generaties en deelde ik mijn kennis als docent onderwijskunde.

Sinds 2015 ben ik werkzaam als manager van de AVL Academie bij het Antoni van Leeuwenhoek, een ziekenhuis gespecialiseerd in kanker. In deze functie komen al mijn rollen bij elkaar. Ik combineer mijn achtergrond als bedrijfskundige en onderwijskundige met de inzichten die vanuit mijn rol als manager, docent en onderzoeker op doe. Deze kennis en ervaringen deel ik graag. En zo ontstond het idee om het Groot Werkvormenboek voor de Zorg te schrijven en de Instagrampagina De Leerpoli te starten. Het Groot Werkvormenboek voor de Zorg kwam eind 2020 uit en werd in 2021 door Managementboek meteen genomineerd voor het Managementboek van het jaar. Ook groeide de Leerpoli in een rap tempo waardoor ik nu mijn kennis ook via workshops en als spreker deel.

.  

Deze activiteiten dragen bij aan mijn missie: leren in de zorg leuker, effectiever en efficiënter te maken. In mijn workshops, cursussen en lezingen merk je dat. Ik probeer op interactieve en enthousiaste wijze je mee te nemen in de wereld van leren door te laten ervaren wat de kracht van werkvormen kan zijn en hoe je leren nog verder kunt verbeteren. Zodat we met elkaar een inspirerende leeromgeving creëren die onze zorgprofessionals verdienen.

bottom of page